Om ‘s avonds of op een vrije dag helemaal tot rust te komen, wil je natuurlijk een cosy woning met leuke accessoires. Een plekje dat helemaal naar je eigen smaak is ingericht en waar je je veilig en thuis voelt. Maar waar moet je beginnen? Welke accessoires maken jouw inrichting compleet? Je leest het hier.

De eerste stap voor een cosy inrichting

Het kopen van accessoires is vaak de leukste stap, maar deze moet nog even wachten. Je begint eerst met de kleuren op de muur, de vloer en de meubels. Zorg dat deze één geheel vormen, en dat het samen voor rust zorgt. Een populaire truc om je woning modern en gezellig te maken is het schilderen van één of twee muren in een opvallende kleur. Denk hierbij aan bordeaux rood, donkerblauw of jungle groen. Geef oude meubels een make-over om ze modern te maken. Door ze allemaal dezelfde kleur te geven creëer je rust. 

 

Tijd voor de accessoires

We beginnen eerst met de grootste accessoires. Het bijzettafeltje, de zitkussens rondom de salontafel of in de hoek bij de boekenkast, een paar plankjes aan de muur en een mooi schilderij op de gekleurde muur. Je hebt nu al een gezellig interieur waar je je als het goed is helemaal in thuis voelt. Maar het is nog niet klaar.

 

Het is namelijk tijd om wat kleine accessoires toe te voegen. Voor een personal touch mogen foto’s natuurlijk niet ontbreken. Kies voor fotolijstjes die allemaal bij elkaar passen en hang ze aan de muur of zet ze op de plankjes. En we vergeten ook de verlichting niet, want dat is nu juist de echte sfeermaker! Een zoutlamp is ideaal voor een bijzettafeltje of om naast de tv te zetten. Deze geeft warm en sfeervol licht. Zo’n Himalayazout lamp is trouwens niet alleen mooi, maar schijnt ook nog eens positieve effecten op de gezondheid te hebben. Het is dus een echte must-have!