Friesland is een prachtige provincie met veel natuur, meren en een zee in de buurt. De connectie met de Waddeneilanden is een van de redenen dat mensen Friesland ook zo’n ontzettend mooie provincie vinden. Er is in het noorden nog veel ruimte, vergelijk dit maar eens met de overvolle, met smog gevulde randstad. In Friesland heb je goud in de vingers wat dat betreft. Natuurlijk is buurman Groningen ook een schitterende plek om een bezoekje te brengen wanneer je woont in Friesland. Dus we laten ons droomhuis bouwen in Friesland, waarbij het thema natuursteen een grote rol gaat spelen. Lees snel met ons verder en ontdek hoe het zit.

Laat je huis te bouwen 

Het begint natuurlijk allemaal met een goed idee. Daarna wordt het tijd om de grond voor je woning aan te kopen. Wanneer dit gebeurt is, is het goed om met een architect om tafel te gaan om de plannen uit de doeken te doen: je wilt een woning met het thema natuursteen.

Deze expert in de architectuur gaat kijken wat de mogelijkheden zijn op locatie. Ook qua budget moet er het een en ander geregeld worden. Wanneer dit allemaal gedaan is, dan kan de bouw beginnen. Je merkt het al: we zijn hier in vogelvlucht door het conceptualiseringsproces gegaan. Daarnaast hebben we het bouwvergunningtechnische gedeelte maar een overgeslagen. Dit laatste moet natuurlijk wel goed geregeld zijn.

Waar past natuursteen in je nieuwe huis? 

Natuursteen is een bijzonder veelzijdig materiaal. Het is te gebruiken in de keuken voor praktische zaken als het keukenblad. Daarnaast kan het heel mooi zijn om natuurstenen decoratieve objecten in de tuin te zetten. Natuurlijk kan bij de bouw van het huis ook rekening gehouden worden met de wensen die je hebt aangaande het gebruik van natuursteen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een natuurstenen lijst in de gevel van je woning? Door natuursteen te combineren met mergelsteen, krijg je al snel een mediterraanse sfeer rond en in je woning. 

Het is slim om de zaken allemaal goed te regelen met het bouwbedrijf. We raden je aan om bouwbedrijf heerenveen aan te stellen als de verantwoordelijke voor de bouw van je woning.