Wil je graag voor je kind een nieuw kinderbed kopen? Dan zijn er heel wat dingen waar je op moet letten. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten!

Het dekbed en kussen

Voor een goede nachtrust van je kind is een kwalitatief dekbed en kussen nodig. Let bij het kopen van een kussen vooral op de vulling. Wanneer je kind allergiegevoelig is, is het handig om een dekbed van polyester te kopen. Deze kan eenvoudig op hete temperaturen gewassen worden, hierdoor heeft huisstofmijt geen kans. Wanneer je kind snel zweet, is het handig om een matras te kiezen dat een hoog vochtregulerende functie heeft. Wanneer je kind voor het eerst van het ledikant naar een 1 persoons bed verhuist, zal deze misschien ook voor het eerst een hoofdkussen krijgen. Het is hierbij belangrijk dat het kind makkelijk door het kussen kan ademen. Hiervoor zijn ook speciale kussens verkrijgbaar.

Het juiste matras

Naast een goed bed moet je ook het goede matras kiezen. Een matras is net als een bed, erg belangrijk voor een goede nachtrust. Dit geldt niet alleen voor je kind, maar voor iedereen. Voor een kind is het misschien handig als het matras goed afneembaar is, je zou hiervoor ook een beschermhoes kunnen kopen. Vooral bij kleinere kinderen komt het voor dat er ongelukjes gebeuren en je wilt natuurlijk niet dat het matras hierdoor kapot gaat.

Wat voor bed?

Wanneer je kind het ledikant uitgroeit, dan kan je voor een peuterbed of een standaard kinderbed gaan. Hier bestaat echter geen verkeerde keuze. Als je kind bijvoorbeeld nog erg jong is, dan kan je kiezen voor een laag bed met een hekje zodat het zichzelf niet kan bezeren. Een peuterbed kan wat meer geborgenheid bieden dan een groter bed. Kies je liever voor een oplossing voor de lange termijn? Dan is een groter éénpersoonsbed ook een goede keuze.