Wanneer je ergens kom te wonen is het verstandig om even te kijken naar de hardheid van het water. Het kan als twee druppels water op elkaar lijken, maar soms heb je juist heel hard water of heel zacht water in je huis. Het kan effecten hebben op de huid maar ook op de gezondheid bijvoorbeeld. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral mee.

Het verwijdert de schadelijke stoffen

In water zit over het algemeen kalk. Dat is een gegeven waarvan je waarschijnlijk wel op de hoogte bent. Deze kleine kalkdeeltjes heten ionen. Deze stromen dus je huis binnen en zijn ook niet goed voor de leidingen. Wanneer deze kaliumionen zich combineren met een ander ion genaamd carbonaat, ontstaat er na een chemische reactie dus de kalk waar we het steeds over hebben. Een waterontharder haalt dit stofje uit het water, zoals je je misschien kan voorstellen is het fijn om dit in huis te hebben.

Effecten op de gezondheid

Om maar met de deur in huis te vallen, door te veel kalk in het water wordt de mensenhuid droog en ook geïrriteerd. Daar wordt over het algemeen niemand blij van dus dan kan het verstandig zijn om een waterontharder aan te schaffen. De huid heeft namelijk een beschermende laag olie en kalk zorgt er voor dat deze laag weg gaat. Dit zorgt dan dus voor droogheid, maar ook roodheid, jeuk en vooral irritatie.

Kalk is slecht voor het huis

Dat veel badkamers last hebben van kalkaanslag, dat zal je wel weten. Vaak uit dit zich in veel witte druppels in de badkamer op de tegels en op de douchekop bijvoorbeeld. Dit komt door de kalkaanslag en het is zonde als je hier veel last van hebt. Ook is het slecht voor de was en de apparatuur, want kalk in de leidingen en in het apparatuur kan niet goed zijn. Een waterontharder, bijvoorbeeld van Divisoft, haalt deze stoffen dus uit het water waardoor je er minder last van hebt. Het is dan ook zeker nuttig in gebruik.