Een goede inrichting is niet alleen een kwestie van zomaar wat tafels en stoelen neerzetten. Je denkt natuurlijk eerst goed na over zaken, zoals de opstelling, de aankleding en verlichting. In deze blog geven we een aantal tips voor het goed en efficiënt inrichten van een kantoorruimte!

Opstelling en indeling

Elke ruimte heeft of krijgt een eigen bestemming die bepalend is voor de indeling van de ruimte. In een vergaderruimte plan je uiteraard een tafel en goede stoelen voor meetings. In een ruimte waar medewerkers zich moeten kunnen concentreren, zijn afgeschermde werkplekken, geluidsdichte wanden of akoestische scheidingswanden belangrijk.

Licht

Daglicht is natuurlijk erg ideaal, maar een gebrek hieraan kan prima worden opgevangen door kunstverlichting. De hoeveelheid licht is namelijk van grote invloed op de productiviteit van jou en je collega’s. Als het op een werkplek te donker is, krijgen mensen de neiging om zich naar het papier of beeldscherm toe te buigen om het goed te kunnen zien. Dit heeft als gevolg onnodige en vooral ongezonde belasting van de rug, nek en schouders. Daarom is het ook belangrijk dat iedereen een goede directiestoel  heeft. Wat ook belangrijk is, is het voorkomen dat mensen met hun gezicht in het felle licht zitten. denk hierbij aan de zon. Te veel licht vermoeide ogen en heeft een negatieve invloed op de concentratie.

Het aankleden van de ruimte

Als je iets belangrijk is voor iedere medewerker, dan is het dat hij of zij de gelegenheid krijgen om zijn of haar eigen draai aan de werkplek geven. Je moet natuurlijk niet storend zijn voor collega’s, maar ruimte voor tekeningen en foto´s van de kinderen, een vakantiefoto of iets anders persoonlijks moet voor iedereen mogelijk zijn.