Een verhoogd tuinbed is goedkoop en gemakkelijk te bouwen, en een geweldige manier om snel doe-het-zelf verhoogde tuinbedden aan je tuin toe te voegen. Het mooiste is dat je je verhoogde bed boven op het gras kunt bouwen! In dit blog leggen we je uit hoe je een verhoogd tuinbed met betonnen blokken stap-voor-stap bouwt.

Hoeveel kost het om een verhoogd tuinbed te bouwen?

Het maken van verhoogde tuinbedden kan behoorlijk duur worden als je niet voorzichtig bent. Dus, als je op zoek bent naar goedkope idee├źn voor verhoogde tuinbedden, dan heb je geluk! Het gebruik van betonblokken voor verhoogde bedden is namelijk zeer goedkoop. Kijlstra Beton is bijvoorbeeld een bekende leverancier van betonblokken.

Sintelblokken of betonblokken

Als het gaat om deze goedkope verhoogde tuinbedblokken die vaak worden gebruikt om funderingen voor huizen te bouwen, noemen mensen ze meestal “sintelblokken”. Vroeger werden sintelblokken vaak gemaakt van as, en daar komt de term vandaan. Maar tegenwoordig worden sintelblokken meestal van beton gemaakt. Door de as kunnen echte sintelblokken chemicali├źn in de bodem trekken, en dat wil je niet als je groenten verbouwt. Als je van plan bent om een sintelblok bloembed te bouwen, dan maakt het niet uit wat voor soort blok je gebruikt. Als je er zeker van wilt zijn dat je je bedden uit betonblokken bouwt in plaats van echte sintelblokken, vraag het dan gewoon aan de winkelier voordat je ze koopt.

Hoe bouw je een verhoogd tuinbed met betonblokken

Het bouwen van een verhoogd bed met betonblokken is vrij eenvoudig, maar er zijn een paar belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je doe-het-zelf verhoogde tuinbedden er op hun best uitzien, en passen waar je wilt dat ze passen. Eerst moet je beslissen waar je je betonnen verhoogde bedtuin wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je een plek kiest die vrij vlak is en veel zon krijgt. Bepaal vervolgens hoeveel betonnen blokverhogende bedden je nodig hebt, waarbij je ervoor zorgt dat er voldoende ruimte is tussen de verhoogde bedden, zodat je ze gemakkelijk kunt bereiken en ertussen kunt lopen. De volgende stap is het uitzoeken van het ontwerp voor je sintelblok verhoogde tuinbed.