Je huis inrichten nadat je net bent verhuisd is een van de leukste dingen. Je kan alles precies doen zoals jij het voor ogen had. Je eigen visie komt tot leven. Het kan soms echter vrij lastig zijn. Je hebt wel een idee in je hoofd maar je weet niet precies hoe je deze wilt vertalen naar een ruimte in je huis. Vandaag leggen we de focus op het kiezen van een bank. Het kan soms een hele klus zijn om te bepalen welke bank je het mooiste vindt en welke het lekkerst zit. Daarnaast ook welke bank het beste in je huis past op het gebied van formaat maar ook qua stijl. Om achter al deze aspecten te komen gaan wij je vandaag een eindje op weg helpen. 

Wat vind je nou eigenlijk mooi? En wat niet? 

Om achter deze vragen te komen hebben we de volgende tip voor je: maak een moodboard. Een moodboard is een bord waar je knipsels van tijdschriften op plakt en zo een overzichtelijk beeld kunt krijgen van iets. In dit geval kun je er wat (oude) woonbladen bij pakken waar in geknipt mag worden. Ga hier een middagje rustig voor zitten. Blader even rustig alles door en knip alle bankstellen eruit die jou aanspreken. Als je al je knipsels hebt verzameld kun je alles op gaan plakken. Neem een groot stuk karton en plak alles erop. Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je alvast de verschillende stijlen en kleuren bij elkaar plakken. Et voila! Nu ben je klaar en heb je een overzichtelijke manier om je eigen smaak vast te stellen. Nu kun je gaan shoppen. 

Shoppen 

Als je gaat shoppen voor een bank is het aan te raden om een afspraak te maken bij een meubelzaak. Je kunt dan goed kijken hoe de kleur eruit ziet en hoe de stof voelt. Daarnaast weet je ook gelijk of de bank lekker zit. Dit is immers het belangrijkste toch? Buiten dat je bij een meubelzaak feeling krijgt bij de verschillende bankstellen, is er altijd iemand aanwezig die jou kan adviseren en je kan helpen om een goede keuze te maken. 

Populaire banken 

Om je naast deze tips nog iets verder op weg te helpen hebben we voor je uitgezocht welke banken het meest voorkomen en het beste in de smaak vallen. 

U banken 

Laten we beginnen met de u bank. De naam zegt het al, maar u banken lopen in een u vorm en bieden dus veel zitplekken. Vanwege de grootte is deze bank soort het handigst een het meest voorkomend in grotere woonruimtes. Dit type bankstel kan opgesteld worden vanuit losse elementen die aan elkaar bevestigd kunnen worden.  

Hoekbanken 

Een hoekbank is bijna hetzelfde als een u bank, maar dan iets kleiner. Net zoals de u bank kun je hoekbanken zelf samenstellen. Je kunt een hoekbank kiezen die langs de gehele bank een rugleuning heeft. Of je kiest voor een hoekbank die aan één zijde een rugleuning heeft met aan één van de twee kanten van de bank een verlengd lounge stuk.