Als je last hebt van een hoog vochtigheidsgehalte in een bepaalde ruimte, kun je ervoor kiezen om de hulp in te schakelen van een specialist als Vochtweringdirect. Zo maak je bijvoorbeeld jouw kelder waterdicht in Amsterdam. Je kunt er echter ook voor kiezen om een luchtontvochtiger te kopen. Dit kan vaak al voor een groot deel helpen. In dit artikel leggen wij je uit waar je dan precies op moet letten.

Hoe groot is de ruimte?

Bij het kopen van een luchtontvochtiger is het van belang om te weten hoe groot de ruimte is waar je hem wilt plaatsen. Sommige luchtontvochtigers zijn namelijk wel geschikt voor grotere ruimtes en anderen alleen voor kleinere ruimtes. Ga daarom eerst na hoe groot de ruimte is waar je het apparaat wilt plaatsen en let goed op het aantal vierkante meters bij het maken van je keuze.

 

Kerk, Oude, Landschap, Architectuur, Geschiedenis

Instelbare luchtvochtigheidsgraad

Sommige luchtontvochtigers zijn uitgerust met een instelbare luchtvochtigheidsgraad. Hiermee kun je zelf instellen welke luchtvochtigheid je in de ruimte wenst. De luchtontvochtiger zal er dan voor zorgen dat de ruimte deze luchtvochtigheid krijgt en blijft behouden.

Bepaal of je een reservoir of afvoerslang wilt

De meeste luchtontvochtigers zijn uitgerust met een reservoir, maar er zijn tevens luchtontvochtigers die (ook) een afvoerslang hebben. Een reservoir is in de meeste gevallen het handigst, omdat de meeste kamers geen afvoerput hebben. In de kelder kan een luchtontvochtiger met een afvoerslang echter handiger zijn, indien het mogelijk is om het water ergens af te voeren. Je hoeft dan niet steeds het reservoir te legen.

 

Glas, Vocht, Donker, Vies, Textuur, Water, Nat, Venster

Wel of geen luchtreiniging

Sommige luchtontvochtigers hebben ook een reinigingsfunctie. Dit kan ideaal zijn als je ook graag de lucht wilt reinigen in de ruimte. Er zijn verschillende soorten filters die de lucht kunnen filteren. Denk hierbij aan een HEPA-filter voor allergieën of een koolstoffilter dat ideaal is om nare geurtjes te verwijderen. Een luchtontvochtiger met luchtreiniging kan een of meerdere filters hebben. Bepaal voor jezelf of je graag ook de lucht wilt reinigen en welke filters je dan wilt.