Veel mensen laten deze op optie aan zich voor bij gaan, omdat ze denken dat het te duur is, dat het niet bij hun interieur past of om dat het een te zwaar materiaal is. Dit is natuurlijk erg jammer, omdat het een prachtig materiaal is. Waar moet je opletten als je natuursteun wilt gebruiken?

 

Inspiratie voor natuursteun

U kunt heel erg makkelijk zelf inspiratie op doen op het internet. Je kunt eens kijken op huistopper.nl of woonbasic.nl. Beide zijn websites met heel veel woonidee├źn en ook plenty woonidee├źn met natuursteun. Het vinden van de juiste steen is echter nog niet zo makkelijk. Dit kan je het beste doen door veel soorten te vergelijken en wellicht zelfs wat samples in huis halen.

 

Waar kan je het gebruiken?

Natuursteen is enorm veelzijdig en kan op veel verschillende plekken gebruikt worden in huis. Denk bijvoorbeeld aan het keukenblad of de keukenvloer. Maar ook een badkamer of in de tuin kan je veel dingen doen met natuursteen. Wat wel zaak is, is dat je een gespecialiseerd bedrijf inschakelt om dit voor je doen. Natuurstenen zijn namelijk best wel lastig om mee te werken. Een gewoon slijptol kan vaak niet door de steen heen, zonder deze drastisch te beschadigingen. Het is daarom het beste een specialist in te schakelen.

 

Vergt het veel onderhoud?

Natuurlijk stenen zijn niet echt aan veel onderhoud onderhevig. Ze moet eens in de hoeveel tijd schoon gemaakt worden, maar dit is niet ander dan gewoon tegels die je ook in en rondom het huis gebruikt. Belangrijk verschil is wel dat natuursteen niet tegen alle schoonmaakmiddelen kan dus laat je hier goed over informeren. Ze kunnen verkleuren en in de meest extreme gevallen zelfs broos worden. Dit is gemakkelijk te voorkomen als je de juiste informatie in huis haalt. Veel plezier en succes bij het uitzoeken van uw nieuwe vloer of aanrecht!