Betonnen palen gaan langer mee dan houten alternatieven en als ze worden ingegoten, zijn er geen andere bevestigingen nodig. De hekwerkplaten schuiven eenvoudig in de gleuven waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn voor onderhoud of vervanging. Met deze tips is een beton schutting plaatsen een fluitje van een cent.

 

Werk in een groep

Omdat het zwaar is, hebt u twee mensen nodig om betonnen palen in de grond te bevestigen en er is maar één manier om dit te doen – door diepe gaten te graven. Een hek van bijna 2 meter heeft minstens 5 paaltjes nodig (basis berekening = minstens 75 centimeter in de grond). Het lijkt misschien veel, maar veel hekplaten kunnen als zeilen in de wind fungeren en de kracht op het grote oppervlak is enorm, zelfs bij de geringste wind. Ook de paal zelf is zwaar om mee te beginnen, extra hulp is hier zeker welkom bij.

 

Het gat graven

Het graven van het gat is eenvoudig, maar zorg ervoor dat je niet door kabels of leidingen snijdt (je mag niet dieper dan 2 meter naar beneden; bekabeling wordt gemarkeerd met waarschuwingstape of zelfs gepantserd). Zorg ervoor dat je dus niet te diep gaat.

 

Maak het gat tweemaal zo breed als de paal

Plaats de paal in het gat, vraag uw vriendelijke helper om de diepte te meten en te controleren.

Gebruik een snelle samenstelling voor de betonnen schutting  (giet de inhoud van de zak in het gat rond de basis van de paal, voeg water toe, houd het allemaal op zijn plaats en binnen enkele minuten is het hard) of maak een mix van ballast, zand en cement en doe hetzelfde – dit zal iets langer duren om uit te harden.

Het is het beste om ’s nachts te wachten, indien mogelijk, voordat u een grindplaat of hekwerk plaatst. Markeer waar de volgende paal moet worden geplaatst. Zorg ervoor dat al het cement is ‘verdwenen’ of uitgehard is en in staat is om de belasting te dragen. Stel het cement nooit samen wanneer het vriest, omdat de chemische reacties in de cementmix dan niet plaatsvinden.

 

En vergeet niet dat als de palen worden ingeschoven de panelen naar binnen zullen glijden. Als ze rammelen kun je een beetje houten verpakking plaatsen, maar hout zal uitzetten en krimpen, afhankelijk van hoe nat het wordt.