Met zoveel verschillende soorten slaapbanken die er te koop zijn, kan het moeilijk worden om te bepalen welke het meest geschikt is voor je slaapkamer. Maar als je een bepaalde stijl kiest, bijvoorbeeld de moderne, minimalistische of industriële, waarin natuursteen, beton of staal in de binnenhuisarchitectuur gebruikt wordt, dan kun je al weer een heleboel afvinken. Toch blijft er dan ook nog genoeg te kiezen over. Lees snel met ons mee om te ontdekken hoe het zit met bedbanken in een moderne slaapkamer en wat de voordelen van dit meubelstuk zijn. 

Multifunctioneel & ruimtebesparend

Zoals de naam al aangeeft, is de slaapbank multifunctioneel. Deze kan zowel fungeren als een bank of stoel, maar ook als een bed, wat natuurlijk ideaal is voor gevallen waarin er een beperkte hoeveelheid ruimte is. Bijvoorbeeld in een studio. Een bank en een bed zijn ongetwijfeld twee van de grootste meubels in je huis en ze nemen daarom een grote hoeveelheid vloeroppervlakte in beslag, wat meestal betekent dat er weinig ruimte is om al je andere spullen op te bergen. Een slaapbank kan echter een aanzienlijke hoeveelheid ruimte besparen, omdat het bed kan worden weggeklapt als het niet in gebruik is, waardoor het bankstel kan worden gebruikt.

Heeft een breed scala aan toepassingen  

Een slaapbank is ideaal voor kleinere kamers of appartementen, kinderkamers of wanneer de gasten overnachten. In plaats van te moeten slapen op een oude, oncomfortabele bank, biedt een slaapbank de gasten comfort, zowel een bank als een bed om op te relaxen! Voor een industriële slaapkamer kies je een bedbank met een strakke uitlijning en een antraciet of grijskleurige tint. 

Slaapbanken bieden een goed niveau van comfort

De kwaliteit van de slaapbanken is de afgelopen jaren drastisch verbeterd, waardoor ook de populariteit van de slaapbanken toeneemt. De meeste slaapbanken zijn gebouwd om lang mee te gaan, en hun stevigheid zorgt ervoor dat je je voelt alsof je op een echt bed ligt. 

Slaapbanken kunnen het uiterlijk van je kamer ten goede komen door hun strakke, nette look. 

Slaapbanken zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te stellen

Bij het merendeel van de slaapbanken kun je de bank snel ombouwen tot een bed, en vice versa, binnen enkele minuten, dankzij de eenvoudig te gebruiken mechanismen. Dit is vooral nuttig voor ouderen, omdat het een minimale inspanning en tijd vergt om het meubel te veranderen van de ene naar de andere functie. Slaapbanken kunnen ook gemakkelijk worden verplaatst, dus als je de slaapbank regelmatig van kamer naar kamer moet verplaatsen, kan dit probleemloos en met aanzienlijk minder gedoe worden gedaan dan wanneer een bed of een bank verplaatst moet worden.