Het buiten plaatsen van een gietvloer brengt verschillende interessante voordelen met zich mee, maar er zijn helaas ook nadelen aan verbonden. In eerste instantie is er de tijdsduur die nodig is om de vloer uit te laten harden. Een gietvloer wordt dan ook uitsluitend buiten geplaatst wanneer er met zekerheid kan worden gesteld dat het gedurende 3 dagen niet gaat regenen. Daarnaast kiezen mensen voor een gietvloer buitenshuis vaak voor een andere kleur dan binnenshuis wat een extra kostprijs met zich meebrengt. De enkele nadelen die verbonden zijn aan het buiten plaatsen van een gietvloer staan echter in schril contrast met de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. 

Verkleuring van de gietvloer, hoe voorkomen? 

Het is algemeen bekend dat er tegenwoordig twee verschillende soorten gietvloeren bestaan. Zowel de gewone epoxyvloer als de polyurethaan gietvloer kunt u probleemloos buitenshuis plaatsen of uw bestaande vloer te egaliseren. Onderling bestaan er wel een aantal verschillen tussen beide type vloeren waar u rekening mee zult willen houden. Zo kan een epoxyvloer na verloop van tijd verkleuren en wordt dit proces buitenshuis vaak versneld door bijvoorbeeld UV-straling. Om dit probleem op te vangen kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van de iets duurdere polyurethaan gietvloer. Deze gietvloer verkleurt niet en biedt een aangenamer loopcomfort, maar is wel een stukje duurder. 

Wanneer een gietvloer buiten plaatsen? 

Een gietvloer binnen in uw woning of als sportvloer plaatsen is één ding, maar ook voor het toepassen van dit type vloer buitenshuis ontstaat steeds meer interesse. Veel mensen houden er namelijk van om de stijl van hun interieur door te trekken buitenshuis. Op die manier kan men zeer eenvoudig besparen op de kosten voor de vloer (althans wanneer er gebruik wordt gemaakt van dezelfde kleur) en daarnaast biedt een gietvloer ook buitenshuis een aangenaam loopcomfort, ideaal voor tijdens de mooie zomerdagen. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun terras eveneens te voorzien van een gietvloer. 

Waar rekening mee houden? 

Er zijn verschillende belangrijke factoren waar u rekening mee dient te houden indien u een gietvloer buitenshuis wenst te plaatsen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de tijd die nodig is om de vloer te laten drogen. Binnenshuis vormt dat geen enkel probleem, maar wanneer het regent kan dit dramatische gevolgen hebben voor de vloer. Het is dan ook steeds belangrijk om de vloer te plaatsen wanneer er voor minimaal 3 dagen mooi en vooral droog weer wordt voorspeld. Deze tijd is nodig om de vloer voldoende uit te laten harden waardoor ook onzuiverheden worden voorkomen. Hoe dan ook, bent u op zoek naar een geschikte vloer voor uw terras? Dan kan de gietvloer ongetwijfeld de perfecte oplossing bieden!