In deze blog nemen we met je door wat een waterontharder voor je kan betekenen. Er zijn een aantal dingen die je kunt afwenden wanneer je kiest voor een waterontharder. Neem snel met ons de verschillende aspecten van dit onderwerp met ons door. 

Waarom je geen waterontharder met ionenwisselaar moet gebruiken

Terwijl de directe voordelen van het gebruik van een waterontharder met een ionenwisselaar voor huishoudens de schade van hard water kunnen compenseren, zijn er bredere effecten van waterontharding: kosten voor de samenleving. Opeenhoping van chloride in het grond- en oppervlaktewater (daar werkt de waterontharder mee) kan in de loop van de tijd leiden tot aantasting van de waterkwaliteit en aquatische ecosystemen, die ruimere economische kosten voor de samenleving met zich meebrengen.

De economische voordelen van de waterkwaliteit worden vaak gelinkt aan het feit of men er in kan zwemmen bijvoorbeeld, maar naar het zoutgehalte wordt te weinig gekeken. Maar hierin is het laatste decennia verandering gekomen. De verzilting van het zoete water is een zorg. 

Grondwater / drinkwater

Verontreiniging door particulieren met hun waterontharders zou tegengegaan kunnen worden als er een andere soort waterontharder gekozen zou worden. Grondwater verzilt door het chloride uit de ionen waterontharder en dit is een zorg voor wetenschappers, omdat het grondwater aangetast raakt en dat een belangrijke bron is voor goed drinkwater. 

Water met verhoogd chloride heeft een zoute smaak.

De oplossing voor dit probleem is een magnetische waterontharder. Als je daar meer over wilt weten, dan raden we je aan om te kijken op waterontharder4u.com.