Tegenwoordig worden gietvloeren en betonnen vloeren wel gezien als de meest efficiënte oplossing voor zowel industriële als residentiële toepassingen. De vloeren zijn niet alleen duurzaam en vlekbestendig, maar door de robuuste uitstraling ook zeer aantrekkelijk voor het oog. Vandaag de dag is het een van de meest gekozen vloeropties, deels vanwege de esthetiek, en deels vanwege de vele voordelen die beton biedt. Laten we eens goed kijken naar wat woonbeton eigenlijk is.

Wat is beton?

In principe is beton behandeld met een specifieke betonverdichter die de poriën vult en bijdraagt aan een gladde uitstraling. Vervolgens wordt bij gepolijst beton slijpgereedschap gebruikt om de gewenste glans en lichtreflecterende werking te verkrijgen. Het is aan de klant om te kiezen hoe glanzend de betonvloer moet worden.

Voordelen van betonvloeren

Beton heeft veel voordelen waarmee het zich onderscheidt van andere vloeropties. Door de moderne technologie die wordt gebruikt om beton om te vormen tot een zeer gladde en esthetisch aangename vloerbedekking, hebben klanten de kans om te profiteren van de volgende kenmerken.

Beton is zeer duurzaam

Een bijzonder goede eigenschap van beton is dat het zeer sterk is en niet wordt beïnvloed door zwaar voetverkeer. Schade aan de vloer is vrijwel onmogelijk, krassen of spanen kunnen de uitstraling ervan nauwelijks aantasten.

Beton heeft een lange levensduur

Een ander groot voordeel van beton is de lange levensduur: tot 10 jaar, zonder groot onderhoud. Mits het gedurende het decennium op de juiste wijze wordt onderhouden. In de meeste gevallen heeft het een langere levensduur dan tapijt of zelfs houtlaminaat.

Beton is betaalbaar

Dit draagt er ongetwijfeld aan bij dat beton tegenwoordig een van de meest gekozen vloermateriaal is. De betaalbaarheid is goed, maar het hangt nog steeds af van het soort en of je al egale ondervloer hebt liggen in de je woning.

Beton vraagt een weinig onderhoud

Beton heeft geen groot onderhoud nodig, behalve dagelijks vegen en dweilen om vuilophoping te voorkomen. Als je een hoogglanzende vloerafwerking hebt, is het aan te raden deze van tijd tot tijd vochtig maken. Dit zorgt ervoor dat de glans niet verdwijnt.

Beton werkt goed met vloerverwarmingssystemen

Het mooie van woonbeton is dat het door zijn grote warmtegeleidende eigenschappen gemakkelijk te gebruiken is bij vloerverwarmingssystemen waar gebruik wordt gemaakt van stralingswarmte.

Beton vergt geen gevaarlijke chemicaliën

Het is een milieuvriendelijke vloeroptie die geen gebruik maakt van gevaarlijke chemicaliën, kleefstoffen of reinigingsmiddelen bij de installatie of het onderhoud. Andere grote voordelen zijn de weerstand tegen vocht (indien goed afgedicht en afgewerkt) en slijtvastheid.