Nu het einde van het jaar nadert is het weer tijd om vooruit te kijken naar het volgende tuinseizoen. De vraag is dan ook; wat zijn de tuinset trends voor het seizoen 2019? In deze blog worden de volgende trends besproken: wicker tuinsets, kunststof tuinsets, aluminium tuinsets en de populaire lounge dining sets.

Trend1 : Wicker tuinsets

Ook in 2019 is er nog steeds een ruime keuze aan diverse landelijke wicker tuinsets. Een wicker tuinset is ook wel een vlechtwerk tuinset. Wicker vlechtwerkdraad is een kunststof vlechtwerkdraad welke makkelijk in onderhoud is. Dit vlechtwerkdraad is heel erg duurzaam, milieuvriendelijk en het is materiaal wat jarenlang mooi blijft. Met het juiste onderhoud heb je er jaren plezier van. In 2019 zijn de wicker tuinsets verkrijgbaar in verschillende rustige en neutrale kleuren. Al jaren populair zijn bijvoorbeeld de tinten organic grey, new kubu, en passion willow. Wicker vlechtwerkdraad past uitstekend in een tuin met een natuurlijke en landelijke uitstraling. Het geheel oogt namelijk erg rustig en gaat zo op in de omgeving. De Wicker tuinsets zijn dus weer verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn ook weer te combineren met verschillende soorten tuintafels.

Trend2: Bekijk tuinsets van kunststof

Sinds enkele jaren erg populair zijn tuinsets welke gemaakt zijn van kunststof. De kunststof tuinsets worden gemaakt van erg duurzaam polypropyleen, een duurzame soort kunststof. Je hoeft tegenwoordig niet meer te denken aan  ouderwetse en saaie groene plastic tuinsets. Dit is echt verleden tijd. Tegenwoordig is kunststof namelijk helemaal hip. Het grote voordeel van kunststof is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Kunststof is namelijk goed bestand tegen elke weersomstandigheid, kleurvast en niet te vergeten; erg stijlvol.  Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je fraaie tuinset. Het is daarom van belang om ook je kunststof tuinset goed te beschermen met de juiste beschermer. Op deze manier verleng je de levensduur van je tuinset.

Kunststof combineren? Het is tegenwoordig erg populair om je kunststof stoelen te combineren met een natuursteen tuintafel. Het is bijzonder stijlvol om je kunststof tuinstoelen te combineren met een mooie robuuste tuintafel van graniet. Het graniet is vaak gezoet afgewerkt, dit geeft een fraai uiterlijk.

Trend3: Stijlvolle en onderhoudsvriendelijke aluminium tuinsets

Het gebruik van het materiaal aluminium is terug te zien in de gehele tuinmeubelcollectie van Tuinmeubelland. Ook  in 2019 is er weer een zeer ruime keuze aan de onderhoudsvriendelijke aluminium tuinsets. Het grote voordeel van aluminium is dat het zeer licht is, zeer sterk en uitstekend geschikt voor buitengebruik. Het materiaal wordt verder voorzien van een stevige poedercoating. Door het aanbrengen van deze coating heb je minder gauw last van beschadigingen. In de aluminium tuinsetcollectie zijn er verschillende mogelijkheden om te combineren. Zo zijn er:

  • Aluminium tuinsets met verstelbare tuinstoelen
  • Aluminium tuinsets met stapelbare tuinstoelen
  • Tuinsets met een aluminium tafel én stoelen
  • Tuinsets met aluminium voetenbankje

 

Zo is er ook in 2019 een ruime keuze in het populaire aluminium materiaal.

 

Trend 4: Combineer loungen en dineren

Wat is er fijner dan genieten van de zon én genieten van jouw eten. De laatst besproken trend in deze blog is de ontzettend populaire lounge dining trend. Een lounge dining set is een tuinset waarin je zowel kunt loungen maar ook prettig kunt eten. Het is een loungeset met een hoge tuintafel en een comfortabele hoge bank. Twee werelden worden samengevoegd; een combinatie van een lounge –en tuinset. Deze verschillende lounge dining sets zijn natuurlijk ook weer te verkrijgen in verschillende stijlen en materialen. Zo zijn er aluminium lounge dining sets, maar ook wicker lounge dining sets.  Het is altijd verstandig om goed te kijken naar de stijl van je tuin. Aan de hand van de stijl van je tuin kun je bepalen wat voor soort tuinset je gaat aanschaffen. Er is gelukkig een ruime keuze met veel verschillende trends. Zo zit er altijd wel wat moois tussen.