Bijna ieder huishouden in Nederland haalt een kerstboom in huis en versiert deze met lampjes, kerstballen, slingers en allerlei andere versiering. Een kleiner deel van Nederland doet nog iets extra’s, zoals een kerststal of kleine kerstmannen, sneeuwpoppen en elfjes. Helaas zien we haast geen leuke versieringen in de tuin. In deze blog geven we je daarom een aantal leuke hippe stylingtips om je tuin te versieren voor de feestdagen.

Lampjes in allerlei figuren en kleuren

Leuke lampjes in je tuin kunnen niet ontbreken tijdens de feestdagen. Je hebt tegenwoordig erg veel keuze met verlichting in allerlei figuren en kleuren. Bekijk je tuin en ga voor jezelf na of je de gehele tuin of een gedeelte van de tuin wilt verlichten met leuke kerstlampjes. Als extra tip willen we je meegeven dat het mogelijk is om een timer op de verlichting te zetten. Zo is het mogelijk om ’s avonds in het donker in een mooi verlichte tuin wakker te worden.

Winterdecoratie voor je tuintafel

De tafel in je tuin is de ideale tuinmeubel om te versieren. Dit komt door het mooie vlakke gedeelte dat zich ideaal leent om kerstversiering op te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld leuke lantaarns, potten en andere kerstversieringen op de tuintafel en versier deze met lichtjes en kerstgroen. Ook pompoenen, dennenappels, mos en rode besjes dragen bij aan een echte kerstsfeer in je tuin. Zo heb je zowel binnen als buiten aan tafel een echte kerstsfeer tijdens de feestdagen.

Kerstversiering bij je voordeur

Krijg je visite tijdens de feestdagen? Het is dan extra leuk om de voordeur wat te versieren. Hierbij kun je denken aan lantaarns, lampjes, kerstgroen of een traditionele kerstkrans. Ook wanneer je geen visite krijgt geeft kerstversiering de voorkant van het huis een sfeervolle uitstraling. Natuurlijk ook extra leuk voor de postbode die de kerstkaartjes door de brievenbus komt doen.

Versieringen voor aan de schutting

Of je nu een betonnen schutting, houten schutting, groene schutting of hout beton schutting hebt, bij al deze schuttingen is het mogelijk om kerstversiering toe te voegen. Leuke attributen die je hangend kunt plaatsen aan de schutting of lampjes in alle soorten en kleuren, je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt. Maak het tijdens de feestdagen dus niet alleen binnen, maar ook buiten extra sfeervol en gezellig.