Een jaloezie is een zonwering die bestaat uit horizontale of verticale stroken. Het is een uniek systeem dat er heel makkelijk voor zorgt dat jij meer privacy krijgt in huis. Jaloezieën zijn al helemaal populair in kantoorpanden omdat je erg goed de lichtinval kunt reguleren. Ze zijn ook een stuk sfeervoller en zakelijker dan gordijnen. In deze blog geven we tips hoe jij het beste jaloezieën kunt kiezen voor jouw interieur en hoe je goedkope jaloezieën kunt vinden. 

Verschillende soorten 

De meest populaire soorten jaloezieën zijn gemaakt van hout of van aluminium. Het voordeel van aluminium is dat deze makkelijker schoon te maken is en in krachtige kleuren te verkrijgen is. Aluminium is zowel glanzend als mat te verkrijgen en heeft  soms best wel een harde look. Houten jaloezieën hebben daartegenover juist een stuk zachter uiterlijk. Qua kleur, kun je veel kanten op. De meest populaire kleur is wit, dit komt omdat wit bij heel veel andere kleuren past en een rustige kleur is met een elegante uitstraling. Kijk goed naar het meubilair van je kamer en het kleurenthema. Heb jij bijvoorbeeld kasten of elementen van grijs hout? Dan is het zeer mooi om dit door te trekken naar het raam en de jaloezieën in dezelfde kleur te maken. Heb jij veel felle kleuren in huis? Dan zou je de jaloezieën ook in een felle kleur kunnen schilderen of juist hier de focus weg te leggen door een rustige kleur te kiezen. Als jaloezieën opgevouwen zijn, vallen ze niet erg op maar als je ze uitklapt juist wel. Denk daarom niet te makkelijk over de kleur en impact van jaloezieën. 

Goedkope jaloezieën

Nadat je weet wat voor soort jaloezieën je wilt plaatsen in jouw huis of kantoor, kun je op zoek gaan naar het juiste merk of de ideale website om ze te kopen. Jaloezieën zijn best wel een uniek design maar ze hoeven helemaal niet duur te zijn om toch kwalitatief goed te zijn. Wel is het zo dat de duurdere jaloezieën vaak van beter materiaal zijn gemaakt en dus langer mee gaan. Ook zit er verschil in prijs bij het materiaal dat je kiest.