Beschik je over een open tuin met veel toegangsmogelijkheden? Een open tuin staat mooi, maar het zal je een minder veilig gevoel geven om al je tuinspullen maar te laten staan. Ook voor afgesloten tuinen kunnen kwetsbaar zijn voor inbraakpogingen. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet zodat je na kan gaan of jouw tuinspullen goed beschermd zijn. Lees de informatie in deze blog en behaal je voordeel!

Inbraakpotentie van jouw tuin

Het liefst wil je natuurlijk geen zorgen maken om de kans van een inbraakpoging. Toch is het noodzakelijk. Je tuin hoeft geen fort Knox te worden. Het belangrijkste is om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Zo kijken inbrekers vaak naar kansen waar het allemaal ‘makkelijk’ is. Inbrekers zijn vaak lui en kiezen vaak opties waar ze makkelijk in een tuin of huis kunnen komen.

Hoe bescherm ik mijn tuin?

Het gaat dus uiteindelijk om het niet te makkelijk maken voor inbrekers. Je kunt uiteraard kiezen voor een inbraakbeveiligingssysteem of HD-beveiligingscamera’s. Maar met de volgende tips zorg je al dat de kans op inbraak significant verkleint.

  • Baken de tuin af met een duidelijke omheining van schutting of planten
  • De omheining hoeft niet compleet dicht te zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld de buren ook iets opmerken als er iets verdachts gebeurt in de tuin.
  • Sensorverlichting is niet alleen handig voor jezelf maar werkt ook uitstekend als afschrikelement voor inbrekers
  • Maak geen gebruik van reservesleutels onder de mat of in potjes. Als jij er een kan pakken dan kan een inbreker dat ook. 
  • Zorg dat je tuindeur op slot kan. Zo kan een inbreker niet zomaar je tuin in en uit lopen met spullen.

De tuin beveiligen met slotwerk

De beste sloten voor jouw huis en tuin in Amsterdam zuid vind je bij de ervaren slotenmaker in Amsterdam Zuid. Naast je woning is het ook aan te raden om een stevig slot te laten installeren op tuindeuren en tuinhuisdeuren. Hier zijn speciale buitensloten voor nodig. Met deze stevige sloten zorg je dat er geen ongewenste personen zomaar je tuin kunnen betreden.