Voor alle soorten natuursteen heeft Care4floor een geschikt onderhoudsproduct. Natuursteen heeft een robuuste uitstraling en wordt in allerlei verschillende ruimten gebruikt. Zowel in huis als in de tuin laten veel mensen natuursteen leggen. Uiteraard moet de soort natuursteen wel geschikt zijn voor de ruimte waarin hij wordt gebruikt. Niet alle soorten zijn bijvoorbeeld geschikt voor in de badkamer. Er zijn diverse soorten natuursteen waaruit je kunt kiezen. Het meest bekend zijn marmer, hardsteen, kalksteen en graniet. Natuursteen is er in allerlei maten en kleuren. Iedere soort heeft zijn eigen manier van onderhoud nodig.

Natuursteen reinigen en onderhouden

Als je kiest voor een marmeren vloer in je badkamer of een granieten keukenblad op je aanrecht, zul je die van tijd tot tijd moeten onderhouden. Gelukkig zijn er veel verschillende producten verkrijgbaar om je natuurstenen vloer of blad in topconditie te houden. Care4floor heeft voor iedere steensoort een geschikt reinigings- of onderhoud product. Daarmee kun je je natuursteen op een veilige manier schoonmaken, maar ook verzorgen, zodat het zijn natuurlijke glans behoud. Als je niet zeker weet welk product het meest geschikt is, kun je altijd professioneel advies inwinnen. Voor iedere steensoort zijn er professionele schoonmaak- en onderhoudsmiddelen beschikbaar.

Vlekken verwijderen

Natuurstenen vloeren en werkbladen kunnen vervelende vlekken bevatten. Gemorste koffie, olijfolie of rode wijn laten zichtbare sporen na, die niet zomaar weg te poetsen zijn. Je kunt zulke vlekken beter niet met agressieve schoonmaakmiddelen te lijf gaan. In dat geval zou je natuurstenen vloer of blad onherstelbaar beschadigd kunnen raken. Care4floor heeft speciale vlekverwijderaars, die zijn afgestemd op specifieke natuursteensoorten. Daarmee kun je de vlekken veilig en gemakkelijk verwijderen en je vloer weer helemaal in ere herstellen. Ga van te voren altijd na of het product geschikt is voor jouw vloer of aanrechtblad.

Extra bescherming voor je vloer

Sommige vloeren hebben extra bescherming nodig door een impregneermiddel of waslaag. Care4floor weet precies welke bescherming je natuurstenen vloer nodig heeft. Daarnaast gebruik je voor deze vloeren een speciaal reinigingsproduct, dat de beschermlaag niet aantast. Zo kun je je vloer goed schoonmaken, terwijl deze verder in goede conditie blijft. Hiervoor gebruik je professionele producten van hoge kwaliteit. Je wilt immers jarenlang kunnen genieten van je prachtige natuurstenen vloer!