Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet waar te zoeken? Kijk dan naar buiten en doe inspiratie op. Op deze site geven we veel informatie over natursteen, tuininrichting en tuinonderhoud, maar voor deze blog zijn vooral die natuurstenen erg interessant. Met deze tips kun  jij de mooiste vloertegel kopen.

Een vloer van natuursteen

Tegenwoordig zien we steeds meer het robuuste interieur terugkomen: van betonvloeren tot natuursteen vloeren. Het robuuste interieur kent veel natuurlijke tinten en we zien daarom ook veel grijs terug. Wat veel mensen niet weten is dat veel tegels al gecategoriseerd worden als natuursteen. Onder natuursteen valt marmer, graniet, kwartsiet, kalksteen, leisteen en travertin. We vatten de populairste stenen samen en vertellen wat deze stenen zo mooi maakt als vloer in huis. 

Hardsteen tegels

Tegels van natuursteen worden ook wel hardsteen tegels genoemd. Hardsteen tegels zijn erg geschikt voor zowel binnen als buiten. Dat komt omdat ze niet snel breken en erg weerbestendig zijn. Hardsteen wordt bijvoorbeeld naast tegels ook voor wandtegels, vensterbanken, muurafdekking, raamdorpels, vijverranden, en zelfs tuinmeubilair gebruikt. Natuurstenen zoals kalksteen en leisteen zijn niet geschikt om voor alles te gebruiken. Deze steensoorten zijn namelijk een stuk zachter. Als je dit als vloertegels gaat gebruiken, kun je er verzekerd van zijn dat ze op den duur schade zullen oplopen. Wel hebben deze tegels een zeer karakteristiek uiterlijk. Voor het juiste interieur kunnen deze tegels dus echt iets toevoegen.

Elke kamer een natuurtegel

Elke kamer verdient een natuurtegel. Deze tegels zijn namelijk zo uniek dat ze in elke kamer een mooie rol vervullen. Denk bijvoorbeeld aan graniet in de keuken, hardsteen in de woonkamer en marmer in de badkamer. Marmer wordt vaak gezien als rein en duur. In dure hotels vind je daarom veel marmer terug. Als jij marmer in de badkamer laat leggen, eleveer je de status van dit onreine kamertje.