Een waterdichte kelder is essentieel om jouw wooncomfort op orde te houden. Een te hoge vochtgraad kan namelijk zorgen voor schimmel, wat weer stank als gevolg heeft. Vocht in de kelder ontstaat door factoren zoals verstopte afvoerbuizen, scheuren in muren of foutieve afwatering.

Wat gebeurt er als je vochtschade in de kelder niet oplost?

Constante blootstelling aan water en vocht beschadigt niet alleen de houten voorwerpen, meubels en kleren die in de ondergrondse ruimte zijn opgeslagen, maar beschadigt ook betrouwbaarheid en sterkte van de gehele fundering van je woning. Als het probleem niet wordt aangepakt, wordt de hele constructie zwak, onbewoonbaar en instortingsgevoelig.

Een waterdichte kelder houdt je huis koel in de zomermaanden

Wat veel mensen niet weten is dat een vochtige kelder ervoor zorgt dat je huis minder koel blijft. Zeker met de huidige, steeds warmere zomers in Nederland is dat een belangrijk gegeven. Een warme en natte kelder zal de luchtvochtigheid van jouw woning tijdens de zomermaanden opdrijven, waardoor het moeilijker wordt om af te koelen.

Kostenbesparing bij een waterdichte kelder

Als je bijvoorbeeld een airco gebruikt, dan wordt het gebruik hiervan ook duurder. Ook kunnen scheuren in de fundering de koude winterlucht binnenlaten, ondanks dat de cv-ketel volle bak draait. Waterdichtheid zal je hele huis beter isoleren en de verwarming en koeling het hele jaar door efficiƫnter maken.

Hoe maak je een kelder waterdicht?

Een kelder waterdicht maken is voor een doe-het-zelver eigenlijk niet te doen. Je moet hiervoor echt een professional inschakelen. Zo kun je je kelder waterdicht laten maken door Bescon. Ze zijn gespecialiseerd in het verwijderen van schimmel uit keldermuren en vloeren, het repareren van gaten en scheuren in funderingsmuren, het plaatsen van de waterdichte materialen, het installeren van een drainagesysteem en het analyseren van het meest geschikte proces voor het waterdicht maken van keldermuren.