Als je vaak afzetlint gebruikt op plekken waar je aan het werk bent, kan het een goed idee zijn om afzetlint met jouw logo te bestellen. Zo ziet iedereen in de buurt welk bedrijf hier nu precies aan het werk is, waardoor je naamsbekendheid groter wordt. Hier haal je wellicht weer nieuwe klanten uit. Weet je niet hoe je dit precies moet bestellen? In dit artikel leggen we je uit welke drie stappen je moet vo

Stap 1: Bepaal welk formaat je wilt

Voordat je een drukker gaat zoeken en aan de slag gaat met het ontwerp voor je afzetlint, is het aan te raden om eerst te bepalen welk formaat je wilt. Aan de hand hiervan kun je zien bij welke drukkers je terecht kunt en kun je de prijzen met elkaar vergelijken. Kijk wat de mogelijkheden zijn en bepaal vervolgens welk formaat afzetlint je wilt. Hierbij kun je natuurlijk ook kijken naar het formaat afzetlint dat je normaal gebruikt.

 

Gratis stockfoto met barrière, behoedzaamheid, beveiliging

Stap 2: Kies een drukker

Bij een drukker kun je afzetlint bedrukken met jouw logo. Er zijn echter veel verschillende drukkers en je zult dus eerst een keuze moeten maken. Kijk eerst welke drukkers het formaat afzetlint leveren dat jij wilt. Vervolgens kun je bepalen welke drukkers kwaliteit en een goede service leveren. Dit doe je door op zoek te gaan naar recensies en deze goed door te lezen.

 

Als laatste kun je de prijzen van de drukkers met goede recensies met elkaar gaan vergelijken. Zo weet je zeker dat je onnodig te duur uit bent. Zodra je dit hebt gedaan, kun je het afzetlint gaan bestellen.

 

Gratis stockfoto met avontuur, Azië, bestemming

Stap 3: Lever je ontwerp aan

Het aanleveren van je ontwerp is de laatste stap. Bij sommige drukkers moet je dit tijdens het bestelproces doen, maar bij de meeste drukkers doe je dit na het plaatsen van je bestelling. Vaak kun je het ontwerp zelf eenvoudig maken via een tool van de drukker. Het kan echter ook zo zijn dat dit niet mogelijk is. In dat geval zul je het ontwerp in een andere tool moeten maken, zoals Canva. Houd hierbij rekening met de aanleverspecificaties van de drukker.