Heb je een grote tuin en weet je niet zo goed wat je met de ruimte moet doen, dan is een tuinhuisje een ideale oplossing. Je hebt verschillende formaten van tuinhuisjes, hele kleine die handig zijn voor spullen op te bergen en grotere huisjes die je leuk kan inrichten met tuinkussens, droogbloemen enz die geschikt zijn als extra leefruimte. Ben je nog niet overtuigd om een tuinhuisje te nemen? Lees dan de redenen in dit artikel: 

1. Tot rust komen in het tuinhuisje 

Indien je kiest voor een groot tuinhuisje dan kan je het omtoveren tot een plek waar je even tot rust kan komen. Hierbij kan je denken aan je eigen yoga ruimte of zen kamer. Door het tuinhuisje in te richten met bloemen, kaarsen, sfeerlicht en een hangstoel kan je na een lange werkdag even een zen moment inplannen. Omdat een tuinhuisje vaak niet heel goed geïsoleerd is, kan je beter geen planten plaatsen. Een droogboeket is een ideale oplossing om in het huisje neer te zetten. Deze bloemen gaan heel lang mee omdat ze gedroogd zijn en geven ook nog een relaxte sfeer. Droogboeketten bestellen voor je tuinhuisje doe je op de website van Flowerfeast.com 

2. Meer opbergruimte 

Zoals we hierboven al even kort hadden benoemd, kan je spullen kwijt in je tuinhuisje waar je wellicht geen ruimte voor hebt. Je kan denken aan tuinmeubilair, fietsen, een scooter of zelfs een extra koelkast. Een schuur kan al gauw vol zitten waardoor het tuinmeubilair in de winter in de tuin blijft staan en kan gaan roesten. Een tuinhuisje kan dit probleem oplossen.  

3. Gezelligheid in de zomer 

Nederlanders houden ervan om in de zomer in de tuin te zitten. En niets is zo leuk als zitten in je eigen tuinhuisje met een glaasje wijn in je hand. Wanneer je kiest voor een open tuinhuisje of een huisje met een dak (soort veranda) kan je een eigen terras maken. Zelf wanneer het regent, kan je gebruik maken van het terras. Hierdoor kan je extra genieten van de tuin en zal je minder snel binnen zitten. Indien je kiest voor een groot tuinhuisje kan je zelfs nog een feestje geven in het huisje. Of je kan zelfs een bar plaatsen in het tuinhuisje en dit zal gegarandeerd voor veel gezelligheid zorgen in de zomer maar ook zelfs in de winter.  

4. Extra werk of leefruimte 

Een tuinhuisje kan ook gebruikt worden voor extra werk of leefruimte. Nu we door Corona veel meer thuis zitten kunnen de muren op je af gaan komen. Als je groot gezin hebt en niet rustig in huis kan werken, is het wellicht een oplossing om een kantoortje te maken in een tuinhuisje. Zorg er dan wel voor dat het huisje goed geïsoleerd is, of voorzien is van stroom zodat je een elektrische kachel of terrasverwarmer kan plaatsen. Het is namelijk niets om te werken in een koude ruimte.  

5. Speelhuisje voor kinderen 

De laatste reden die we meegeven voor het nemen van een tuinhuisje is dat het een leuk speelhuisje kan zijn voor de kinderen. Hierdoor zullen kinderen niet alleen meer buiten spelen maar hebben ze ook een veilige omgeving waar ze lekker kunnen spelen en ravotten.