Woon je in een fijn huis, maar is er een plekje in de woning dat nog wel een opknapbeurt kan gebruiken? De trap wordt vaak vergeten in huis en dat vinden wij zonde. We lopen er namelijk meerdere keren per dag overheen en het is belangrijk dat je dit veilig kan doen. Is jouw trap versleten? Of is deze simpelweg toe aan een nieuwe look? We delen drie handige tips met je voor het renoveren van de trap. 

De trap verven

Wil je de trap zelf opknappen? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Verven is misschien wel de simpelste en meest voorkomende manier om je trap een nieuwe look te geven. Het is namelijk een makkelijk klusje en ook als je geen kluservaring hebt, kun je deze klus klaren. Verf komt in allerlei kleuren, dus je kunt precies de kleur kiezen die het beste bij jouw interieur past. In veel gevallen wordt er voor wit of zwart gekozen, maar laat je vooral niet tegenhouden om een felle kleur te kiezen. Kies wel voor een speciale trappenlak. Deze biedt namelijk meer bescherming en zorgt ervoor dat de verf niet zo snel slijt. 

Overzettreden

Als je trap versleten of niet meer mooi oogt, kun je ervoor kiezen om de trap op te knappen met overzettreden. Dit zijn treden die je over de bestaande trap kunt plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor houten, CPL en HPL overzettreden. Deze hebben verschillende kenmerken. HPL treden zijn kras- en slijtvast en zullen een lange tijd meegaan. Omdat ze niet beschadigen, zijn ze onderhoudsarm en hoef je de trap niet vaak te behandelen. Je kunt ervoor kiezen om de overzettreden zelf te plaatsen, maar een professional heeft hier in veel gevallen meer verstand van.

Een traprenovatie door professionals

Lijkt zo’n traprenovatie je wel wat? Je kunt de trap zelf opknappen, maar als je een professional inhuurt, weet je zeker dat de trap weer als nieuw wordt gemaakt. Elke trap kan gerenoveerd worden: dicht, open, hout of beton. Binnen een korte tijdsperiode van een dag wordt jouw trap opgeknapt door een team van vakmensen die verstand hebben van zaken. Daarnaast wordt er gewerkt met milieuvriendelijk materiaal en zal je trap een levenlang meegaan. De trap opknappen was nog nooit zo makkelijk.