We vragen veel van onze badkamers. Niet alleen verwachten we dat ze er prachtig uitzien, maar ze moeten ook bestand zijn tegen stoom van douches, zware schoonmaakmiddelen en heel veel water. Daarom is het belangrijk om de materialen van je badkamer zorgvuldig uit te kiezen. Volg deze tips voor een duurzame badkamer die je niet in de steek zal laten.

Kwaliteitskasten

Goedkope badkamerkasten in overvloed. De meeste winkels zitten vol met trendy ogende badkamerkasten, maar hier probeer de verleiding te weerstaan om een paar euro te besparen. Goedkoop spaanplaat heeft namelijk de neiging om op te zwellen in vochtige omgevingen, en dunne laminaat afwerkingen beginnen af te pellen. Het kan zo erg worden dat de deurscharnieren zo uit het zachte hout trekken. Kortom, je budget badkamerkast ziet er na een paar jaar al uit als een ramp.

Blijf bij een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige kwaliteit kasten die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Kwalitatief hoogwaardige MDF-kastkasten zijn beter bestand tegen kromtrekken dan massief hout. Naast het selecteren van het materiaal voor je badkamer is het verstandig om een leverancier en installateur te kiezen die gaat voor hoogstaande en duurzame kwaliteit. Voor badkamers in Apeldoorn raden we Balotti aan.

Kwarts werkbladen

Een ander onderdeel dat de moeite waard is om in te investeren, zijn de werkbladen van de badkamer. Vermijd net als bij je kasten goedkope materialen die gevoelig zijn voor vocht. Werkbladen van natuursteen of kwarts zijn ultra duurzaam, komen in een breed scala van kleuren en hebben nooit afdichting nodig. Bovendien zijn deze werkbladen goed bestand tegen schoonmaakmiddelen of hete apparaten zoals een krultang.

Tegels van porselein

De geglazuurde porseleinen tegel is al eeuwenlang een favoriet voor in de badkamer. Dat komt omdat het bijna perfect geschikt is voor een vochtige omgeving. Het dichte porselein absorbeert geen water (0,5% poreusheid) en is vrijwel vlekbestendig. Omdat porselein zwaarder en iets moeilijker om mee te werken is, is het materiaal en de installatie gemiddeld iets duurder. Maar de extra kosten zijn de moeite waard. Porselein kan worden gebruikt voor vloeren, spoelbak spatranden, accentwanden, lambrisering en doucheranden. Als je kiest voor een tegelvloer, zorg ervoor dat deze slipvast is. Vraag om een vlekvrije epoxy of urethaan voegmiddel dat niet opnieuw moet worden verzegeld.